Varken i plastpåse eller på bänken, så här ska du förvara bröd så att det inte blir mögligt.

förvara bröd

Konservering av livsmedel kan vara en utmaning eftersom vi ibland inte har den information som krävs för att göra det. B röd är ett av de mest konsumerade brödsorterna i hemmet, men det slängs ofta på grund av mögel.

Det är mycket vanligt att bröd förvaras i en plastpåse, men det är ett stort misstag eftersom detta material förändrar brödets konsistens och sammansättning. Det är därför det behåller fukt och är en grogrund för mögel och mjöldagg.

Detta är rätt sätt att förvara bröd

Papperspåse

Det här är ett av de mest rekommenderade alternativen eftersom det tillåter luftcirkulation, så det bildas ingen fukt och konsistensen går inte förlorad.

Linnepåse

Ett annat alternativ är en linnepåse för extra friskhet. Du kan också välja bomull eftersom de är naturliga material som främjar luftcirkulationen och förhindrar att svamp bildas.

Frysa bröd

Slutligen kan du frysa in bröd för att förlänga dess hållbarhetstid. För att göra detta måste du använda aluminiumfolie eller plastfolie för att slå in det. Lägg det sedan i en plastpåse med lufttät försegling.

Med dessa konserveringstips kommer du att glömma bort mögel. Tänk på att bröd behöver luftcirkulation för att behålla sin konsistens.

Vi har tidigare skrivit om citron, och det är fantastiskt att använda för att fräscha upp rätter eller som smakförstärkare i drycker. När det kommer till kött i frysen, kom ihåg att alltid märka paketen med datum så du vet hur länge de har varit där. När du bakar en sockerkaka, kan du tillsätta lite citronsaft för att få en extra fräsch smak. Genom att följa dessa tips kan du njuta av fler smaker och bättre matförvaring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *