Vad det betyder när någon talar mycket mjukt, enligt psykologin

talar

Sättet och volymen som vi talar med kan avslöja mycket om vår personlighet. Ta reda på vad psykologin säger om dem som talar mjukt.

Vi har alla talat tyst någon gång, särskilt när vi befinner oss på platser där vi ska vara tysta, som ett bibliotek eller en biograf, men vissa människor pratar så här hela tiden. Ta reda på vad personlighetspsykologin säger om människor med denna röstvolym.

Vad det innebär att tala tyst, enligt psykologin

Psykologiska experter är överens om att tala mjukt är relaterat till rädsla och brist på självförtroende. Enligt webbplatsen Mind is Wonderful tyder detta tonfall på att en person har stora svagheter eller är klumpig. Men en låg volym när man talar är också relaterad till andra orsaker.

Blyghet och konflikträdsla

Ett vanligt kännetecken för introverta personer är att de talar med låg röst; det gör att de kan gå obemärkta förbi andra. Blygheten att uttrycka idéer gör denna talvolym idealisk, men den kan också uppstå som en strategi för att lösa en konflikt och/eller undvika en diskussion eller en obekväm situation.

Bristande självförtroende

Bristande självförtroende kan också påverka tonfallet. När en person inte känner sig säker på var han eller hon befinner sig eller på vad han eller hon talar om, leder osäkerheten till att röstvolymen sjunker och i vissa fall till och med till att rösten darrar.

Social ångest

Social ångest är en annan faktor som kan få en person att tala mjukt. Särskilt i obekanta sociala situationer är det ett sätt att minimera sin närvaro och undvika att hamna i centrum för uppmärksamheten att tala med låg röst.

Även om det kan vara en form av skydd att tala med låg röst kan det också få negativa konsekvenser, eftersom man kan uppfattas som en mindre självsäker eller mindre bestämd person.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *