Inte i påsar, inte i skafferiet: det enkla knepet som ingen känner till för att förhindra att bananer blir svarta

banan

Är du sugen på bananer ? Behöver din kropp socker men du vill inte frestas att äta en industriell sötsak? Inga problem, det är bara att gå till kylskåpet och ta en av de där goda bananerna du köpte förra veckan. Håll bara tummarna för att du inte hittar dem svarta och övermogna, eller hur?

På grund av deras popularitet och hur ofta vi äter dem köper vi ofta fler bananer än vi egentligen behöver. Eller så tar det längre tid att konsumera dem än vad vi ursprungligen beräknade. Som ett resultat är det lätt att de förstörs i kylskåpet.

Lyckligtvis finns det ett ganska enkelt knep som kan hjälpa oss att förlänga hållbarheten på bananer och förhindra att de förstörs snabbt. Denna metod är lite känd och bygger på ett helt naturligt och vetenskapligt bevisat faktum.

Vad är det bästa tricket för att förvara bananer i kylskåpet utan att de blir svarta?

Du har förmodligen provat och läst många teorier om det bästa sättet att förvara bananer utan att förstöra dem: att slå in dem i tidningspapper, i en zip-påse eller till och med hålla dem borta från kylskåpet är några av de vanligaste.

Men alla förbiser de en naturlig och empirisk detalj som har bevisats vetenskapligt: den naturliga mognaden av bananer börjar alltid vid stjälken (tekniskt kallad peduncle).

Och från detta kan vi dra två omedelbara slutsatser:

  1. Bananer mognar mycket långsammare om vi förvarar dem i klasar än om vi skär av stjälken och separerar dem en efter en.
  2. Det är inte nödvändigt att kväva hela frukten: det räcker att skydda stjälkdelen för att förhindra att bananen mognar snabbt.

Tricket för att bromsa mognaden av bananer i kylskåpet är alltså att täcka bananstjälken med en bit plastfolie som är cirka fem eller sex centimeter bred. Det är bättre om du lindar runt den flera gånger. Det är mycket viktigt att plastfilmen fäster väl vid frukten, utan möjlighet för luft att komma in.

På så sätt förhindras bananen från att avge etylen, som är den gas som mognar frukten och som i slutändan ger den dess karakteristiska svarta eller mörkbruna färg.

Varför är bananer så hälsosamma?

Bananer är en extremt hälsosam frukt av många skäl, eftersom deras lista över näringsmässiga fördelar och egenskaper är lång.

Till att börja med innehåller de höga halter av kalium, en mineral som är viktig för hjärtats funktion och för att reglera blodtrycket. Kalium hjälper till att upprätthålla vätskebalansen i kroppen och bidrar till god muskel- och nervhälsa.

Bananer är också en bra källa till kostfibrer , som är viktiga för en sund matsmältning och reglering av tarmpassagen.

Bananer har också en kraftigt mättande effekt, vilket uppskattas av personer som följer en viktminskningsdiet, och de är också en utmärkt källa till snabb energi tack vare sitt höga innehåll av naturliga kolhydrater, främst i form av sockerarter som fruktos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *