Hur man gör scotchägg: det läckra receptet med 7 ingredienser och på mindre än 30 minuter.

scotchägg

Scotchägg är ett av de perfekta recepten för lunch eller middag för barn, eftersom de är en stor överraskning från första tuggan. Från utsidan ser de ut som en krokett, men när de skärs innehåller de ett lager kött och den hårdkokta äggulan är rinnande.

Ursprunget till Scotch eggs går tillbaka till 1738 i London, då det uppfanns i butiken Fortum & Mason. Nej, det är inte en skotsk maträtt. Receptet serveras kallt, vanligtvis med en sallad med sallad och tomat eller en sås som ketchup, majonnäs eller barbecue.

Scotch eggs är mycket mättande och kan vara en näringsrik rätt att börja dagen med, . Det är ett hårdkokt ägg med en rinnande gula, täckt med ett tunt lager köttfärs och ett knaprigt lager ströbröd.

Recept: ingredienser för att göra Scotchägg

  • 400 gram malet kött
  • 1 hackad lök
  • 6 små ägg
  • 2 matskedar hackad persilja
  • 1 kopp mjöl
  • Brödsmulor
  • Kryddor: salt, peppar, muskotnöt

Hur man gör receptet på scotchägg, steg för steg

  1. Lägg först fyra ägg i kokande vatten i 6 minuter. Ta sedan bort dem och lägg dem omedelbart i isvatten för att stoppa dem från att koka. Ställ åt sidan.
  2. Blanda sedan köttet med löken i en skål. Krydda med salt, peppar, muskotnöt och persilja. Knåda väl och dela i fyra delar.
  3. Ta en del med våta händer, forma den och platta till den så att du kan placera ett skalat ägg i mitten. Stäng och vänd i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
  4. Upprepa proceduren med resten av äggen och stek varje scotch egg i rikligt med het olja i några minuter tills de är gyllenbruna.
  5. Ta till sist upp scotch-äggen och lägg dem i en skål med hushållspapper. Servera med din favoritsås eller med en råkostsallad.

Tidigare har vi skrivit om recept och hur viktigt det är att följa dem noggrant för att uppnå bästa resultat i matlagningen. Vi har utforskat olika typer av mjölfria brödet, inklusive recept som är lätta att följa och ingredienser som gör brödet saftigt och gott. Dessutom har vi delat med oss av läckra varianter av Pannkak, där vi har diskuterat olika sätt att göra dem fluffiga och smakrika, samt olika toppings som alla kan njuta av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *