Ett ögonblicks arbete och massor av fördelar. Citron är inte bara användbart i köket. Du kommer att tacka dig själv senare

Citron

Citron kommer väl till pass på vintern, men inte bara som tillsats i te. Torkade skivor av denna citrusfrukt har fler användningsområden som få människor känner till. Vad mer kan de användas till? Vi förklarar.

Citron är en viktig produkt i köket. Vi lägger till det i te, rätter och kakor, men inte alla vet att det i torkad form är praktiskt inte bara när man förbereder rätter. Innan du fortsätter, kom dock ihåg att välja rätt frukt. De ska inte vara misshandlade, mjuka eller uttorkade. Det är bäst att välja ekologiskt odlade citrusfrukter som är fria från bekämpningsmedel. Om du inte har det alternativet kan du skålla och skrubba dem väl innan du torkar dem.

Hur gör man torkade citroner? Det blir inte enklare än så här. De kommer att vara klara efter tre dagar

Att förbereda frukten är trivialt. Skär citronerna i skivor som är två till tre millimeter tjocka. De får inte vara för tjocka, för då tar torkningen mycket längre tid. Lägg en trasa på elementet, lägg sedan skivorna på den och vänd dem regelbundet. Efter tre dagar är de klara att använda.

Torkad frukt kommer att vara praktiskt som ett tillskott till drycker, men dess användning är inte begränsad till köket. De är en naturlig luftfräschare och luktneutraliserare, så du kan sprida skivorna runt i huset och rummen kommer att ha en behaglig lukt under lång tid. Det är också värt att lägga några skivor i din garderob. Dina kläder kommer alltid att lukta fräscht.

Hur använder man torkade citroner? De kommer till nytta hemma

Torkad citrus kan också vara ett vackert dekorativt föremål. Allt du behöver göra är att linda upp dem på ett snöre och sedan hänga dem på en plats du väljer. De kommer att ge en riktigt trevlig atmosfär till ditt hem. Du kan också använda skivorna under ett avkopplande bad. De kommer att ge perfekt toning och återfuktning till din hud.

Vi har tidigare skrivit om kött i frysen och vikten av att packa det ordentligt för att undvika frysskador. När det gäller sockerkaka, se till att förvara den i en lufttät behållare för att hålla den färsk längre. Slutligen, vara försiktig så att du inte översaltar maten; det är alltid enklare att lägga till mer salt senare om det behövs. Genom att tänka på dessa faktorer kan du förbättra både din matlagning och förvaring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *