En av de mest tråkiga sysslorna i hemmet är att diska , särskilt när det är familjesammankomster eller vänner som kommer över, eftersom många tallrikar, glas och bestick staplas på hög, vilket gör att det verkar oändligt.
Det finns en rengöringsmetod som journalisten och kocken Paco Almeida visade via sociala nätverk, där arbetet delas in i fyra viktiga steg, vilket gör att porslinet ser bättre tvättat och glänsande ut.
Detta är det korrekta och mest effektiva sättet att diska porslin och lämna det glittrande, enligt en matlagningsexpert.
Enligt kocken är detta de steg som människor bör följa för att få en smart, effektiv och framgångsrik diskning. Ta reda på vilka indikationer som finns nedan:
- Sortera porslinet efter smuts: Innan du diskar porslinet är det viktigt att sortera disken efter smuts. Först ska fet disk skiljas från disk eller glas med lätta matrester. Detta för att fettet inte ska sprida sig till det övriga porslinet.
- Ta bort överflödigt fett: Innan du börjar diska den feta disken bör du torka bort fettet med en pappershandduk. Detta för att förhindra att andra bestick och tallrikar förorenas. Det minskar också behovet av varmvatten och diskmedel.
- Späd ut diskmedlet: Blanda sedan en del diskmedel med fyra delar vatten. Detta bidrar till att skydda händerna och minska miljöpåverkan. Om det finns en större mängd smuts som fastnar på händerna
- Följ en rengöringsordning: Det första steget är att rensa diskmaskinen och organisera torkutrymmet. Blötlägg sedan disken i varmt vatten och applicera diskmedlet med svampen. Skölj sedan varje tallrik, glas eller bestick och placera det i avloppet, börja med de minst smutsiga redskapen. Lämna slutligen de mer komplicerade krukorna och disken till sist.
Med den här metoden är det möjligt att diska klart på så lite som 10 minuter, eftersom den gör den här tråkiga uppgiften mycket mer hanterbar.