Buljong förändras i smak när du tillsätter salt vid rätt tidpunkt.

Den kan inte göras utan grönsaker, speciellt morötter, som ansvarar för den söta smaken, och färsk persilja kompletterar den perfekt. Förutom ingredienserna är det mycket viktigt hur vi kryddar soppan. Den avgörande punkten är också när vi gör detta – att tillsätta salt vid rätt tidpunkt kan helt förändra smaken på buljongen.

Vid första anblick är buljong mycket enkel att förbereda och är också grunden för andra soppor. Det är idealiskt att koka det i flera timmar för att berika dess smak och doft. Det visar sig att inte bara koktiden är viktig. Det handlar om den rätta tidpunkten för att krydda denna ”söndags” soppa.

När ska buljongen salta? Det påverkar smaken på soppan.

TIPS! Ordningen i vilken buljongen kryddas har en betydande inverkan på dess smak, och därför är det viktigare än man tror att tillsätta salt under kokningen.

Även om inte alla använder salt vid matlagning, kan man inte förneka att det är ett av de kryddor som framhäver smaken av rätter, och även en liten mängd kan göra stor skillnad.

När det kommer till att tillsätta salt till buljongen bör det inte göras efter att köttet har kokat. I så fall kommer smaken av de andra ingredienserna inte att framträda. Dessutom förändras då inte färgen på soppan. Den kan bli för ljus, eftersom salt blockerar utsläppet av fett från köttet, vilket gör att fibrerna stänger sig.

Salt är bäst att tillsätta till buljongen mot slutet av kokningen, helst cirka 10 minuter innan den är klar. Intressant nog bör andra kryddor, som lagerblad och kummel, koka från början för att ge smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *