Jag häller istället för havregryn. Det hamnar bara tomma skålar i diskhon.

havregryn

Havregryn är ofta en av frukostklassikerna. Det kan göras med berg eller omedelbara flingor. Jag väljer dock en helt annan bas för min morgonvärmande soppa.

Risflingor är näst populärast efter hirs, havre och majsflingor, men de är definitivt värda att prova. Äts de till frukost ger de energi för hela morgonen och håller tarmarna lugna under en lång tid.

Satsa på risflingor

Risflingor är inte bara ett välsmakande alternativ till havregryn, utan också en produkt med många hälsofördelar som kan stödja kroppen på olika nivåer. De oansenliga vita flingorna döljer trots allt B-vitaminer och mineraler som kalcium, järn, kalium och fosfor. Även om de inte innehåller lika mycket av dessa som vissa andra spannmål är de ändå en bra källa.

Risflingor har hälsofördelar tack vare sin smältbarhet och låga glutenhalt. De kan konsumeras av personer som lider av glutenintolerans och matsmältningsproblem. Risflingor har en positiv effekt på hjärtat och hjälper till att reglera kolesterolnivåerna i blodet. Dessutom är de glutenfria, så personer med matallergier kan också njuta av dem. De B-vitaminer som finns i flingorna hjälper till att få nervsystemet att fungera korrekt, förbättrar koncentrationen och minnet.

Det är också en lättsmält måltid, vilket är bra för magproblem. Det överbelastar inte matsmältningssystemet och fibrerna i det stöder tarmfunktionen och ger en långvarig mättnadskänsla.

Hur gör jag risflingor?

Att tillreda risflingor är lika enkelt som att göra havregrynsgröt. Bara en stunds tillagning och du kan njuta av en näringsrik måltid. De fungerar bra till frukost, eftermiddagsmellanmål eller middag.

Ingredienser för risflingor

  • 1 glas mjölk,
  • 40 g risflingor,
  • Socker eller honung efter smak,
  • chiafrön,
  • färsk frukt.

Metod för beredning:

  1. Häll mjölken i en kastrull, tillsätt risflingorna och häll i lite chia.
  2. Koka på låg värme i ca 5 minuter tills flingorna börjar tjockna.
  3. Tillsätt honung, socker eller annat sötningsmedel efter smak.

Häll över de färdiga risflingorna i en skål och toppa med färsk frukt. Du kan också använda hallonsaft, hackade nötter, riven mörk choklad eller aromatiska kryddor som kanel och kardemumma. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *