En ny metod för att laga en av landets mest representativa rätter
Alla vill veta hemligheten bakom en god potatisomelett, eftersom det är en lättlagad maträtt som kan rädda vilken måltid som helst under dagen. Att steka potatis är dock en tidskrävande process som till och med kan göra kocken desperat. Det är därför som detta nya recept har blivit viralt på sociala medier.
Det nya sättet att tillaga denna mat är att göra den i en fritös. På så sätt får denna traditionella maträtt en twist och blir en hälsosammare maträtt. Frityrkokare minskar inte bara mängden fett, utan gör också processen snabbare och mindre rörig.
Även om det inte ser likadant ut förtar apparaten inte smaken och konsistensen hos den spanska omeletten. För att göra receptet behöver du en behållare som tål höga temperaturer eller klä maskinen med bakplåtspapper så att blandningen inte sipprar ut.
Förutom att minska fett och inte laga mat med olja, behåller den resulterande omeletten i denna apparat en ljus gyllene färg och låter dig lägga till ingredienser efter din smak. Det kan vara allt från spenat till ost, vilket ger nya smaker till denna traditionella maträtt.
Andra fördelar är snabbhet och renlighet, eftersom det inte finns något behov av att smutsa ner redskapen. För att inte tala om mångfalden av ingredienser som kan användas, eftersom du också kan använda örter , kryddor eller till och med ägg från frigående höns för att förhöja smaken på rätten. Om du aldrig har provat att göra en potatisomelett är det nu ett perfekt tillfälle att lära dig, antingen i originalversion eller i denna fritösversion.