Stekta fläskkotletter är en söndagsklassiker i praktiskt taget alla hem. Tyvärr kan de bli tråkiga efter ett tag. Av denna anledning föreslår vi ett recept på läckra rullader, som också kommer att göras av fläsk. Tack vare de originella påläggen kommer de att sticka ut smakmässigt och överraska även de mest kräsna ätarna. Kolla in hur du gör dem.
Fläskkarrérullar är ett enkelt men genialt recept för att tackla tristessen i ditt kök. Det möra köttet i kombination med några få ingredienser blir en utsökt rätt och dina nära och kära kommer att be om mer.
Fläskkarrérullader till söndagslunchen
Fläskkarrérullader är en aromatisk och saftig rätt som lätt kan ersätta den klassiska fläskkotletten. De har ingen krispig yta, men är fyllda med läckra ingredienser som ger en unik och distinkt smak.
För att förbereda rullarna behöver vi tunt skivade fläskkarréskivor. När de är kryddade fyller du dem med olika ingredienser. Vi föreslår bacon, inlagda gurkor och paprika. Men experimentera gärna och lägg till vad du har i kylen. De kommer att smaka fantastiskt när de fylls med svamp, ost, purjolök, spenat eller skinka. När de är omsorgsfullt inpackade steker du dem försiktigt i en stekpanna och sätter sedan in dem i ugnen, där köttet blir mjukt och mört och alla smakerna förenas.
Rouladerna kan serveras med en mängd olika tillbehör. Bäst smakar de med potatispuré och din favoritsallad. En nyttigare variant kan dock serveras med gröt. Rulladerna passar också bra med en tjock steksås, som kan göras snabbt och enkelt medan köttet är i ugnen.
Roulader av fläskkarré – recept
Ingredienser för roulader
- 6 skivor fläskkarré,
- 6 skivor bacon,
- 0,5 röd paprika,
- 2 inlagda gurkor,
- 1 msk senap,
- salt och peppar,
- olja för fritering.
Tvätta fläskkarrén noga och dela den i tunna kotletter. Salta och peppra dem på båda sidor och pensla dem med senap. Skär paprika och gurka i tunna strimlor. Lägg en baconskiva, några bitar paprika och en gurka på varje kotlett. Rulla ihop dem tätt och fäst med tandpetare så att de inte lossnar vid senare tillfällen.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna, lägg i rulladerna och stek dem på varje sida tills de har fått fin färg. Lägg sedan över dem i en ugnsfast form, häll 100 ml vatten över dem och sätt in dem i en ugn som är förvärmd till 180 grader C. Rosta i ca 40 minuter. Ta ut de varma rullarna ur ugnen och servera med potatispuré och din favoritsallad.
Att baka gott bröd hemma kan vara både roligt och ekonomiskt; vi har tidigare pratat om detta. En näringsrik frukost kan inkludera ägg, som är en utmärkt källa till protein; det är något vi diskuterat tidigare. Att laga en smaskig omelett är ett enkelt sätt att variera din kost och använda rester; vi har berört detta ämne tidigare också.