Sommaren gör sig påmind i dessa dagar i stora delar av vårt land och det innebär att vi måste leta efter olika alternativ för att svalka oss, antingen genom att tillaga olika rätter eller drycker. Och om vi talar om desserter är det här kanske det bästa tillfället att njuta av ett annorlunda alternativ, men som samtidigt ger oss all den friskhet vi behöver i den extrema värmen, till exempel en läcker citronmousse.
Det bästa med att göra denna citronmousse är att du bara behöver tre ingredienser för att göra en riktig delikatess som du inte kommer att vilja sluta göra hela sommaren.
Alla dessa anledningar är mer än tillräckliga för att sätta igång och skapa den perfekta söta rätten att dela med dina nära och kära, som säkert kommer att glädja var och en av dina gäster.
Ingredienser
- 200 milliliter citronsaft
- 370 gram kondenserad mjölk
- 250 milliliter mjölkkräm
Hur man gör den
För att börja skapa din läckra citronmousse är det första du måste göra att lägga den kondenserade mjölken i matberedaren, följt av grädden och slutligen de 200 milliliterna citronsaft.
Bearbeta alla dessa ingredienser mycket väl tills du får en homogen och krämig beredning. Du måste dela upp den i enskilda kompottskålar.
Slutligen ställer du behållarna med din citronmousse i kylen i en timme för att uppnå den perfekta konsistensen. När du tar ut dem kan du dekorera dem med citronzest – en delikatess!