Varför du ska lägga lagerblad i ris och vad de är bra för

lagerblad

Lagerblad är en viktig krydda i alla kök, men de har också flera fördelar för hemmet och din hälsa.

Lagerblad fungerar som ett avskräckande medel för vivlar och andra insekter som kan skada livsmedel. För dem är det nödvändigt att lägga ett par blad av denna aromatiska växt i riset och andra livsmedel som förvaras i skåpet eller skåpet där mat och konserver förvaras; och byt ut bladen minst var tredje månad.

Lagerblad har också flyktiga föreningar som cineol, som fungerar som ett naturligt insektsmedel och skyddar växter från mycket vanliga men skadliga skadedjur som bladlöss, kvalster, vivlar, myror, flugor, malar och myggor. Att använda bladen från denna aromatiska växt på strategiska platser kan därför hjälpa till att bekämpa dem.

Hur man förbereder en naturlig insekticid med lagerblad

Skadedjur kan uppstå av olika skäl, till exempel klimatförhållanden, brist på ventilation eller hygien, mängden vattning eller helt enkelt som en del av den naturliga cykeln för dina små växter. Det är viktigt att hålla ett öga på dem då och då så att du kan agera snabbt vid första tecknet du märker. Detta insektsmedel är 100 procent naturligt, vilket är mycket positivt för dina plantor eftersom det är fritt från kemikalier som kan skada deras tillväxt och utveckling.

Nödvändiga element:

  • Vatten
  • Färska lagerblad
  • En brandsäker behållare
  • En sprayflaska

Steg för steg:

  • Krossa lagerbladen för att frigöra deras egenskaper helt och hållet.
  • Lägg växtdelarna i en kastrull med vatten och låt koka upp.
  • Låt stå med krukan övertäckt i 24 timmar.
  • Sila sedan av och tillsätt lite mer vatten och häll vätskan i en sprayflaska.
  • Spraya växterna med blandningen, särskilt i de områden där skadedjuret är mest koncentrerat, i fyra dagar, särskilt på eftermiddagen. Låt sedan växterna vila i två veckor och applicera på nytt.

Tidigare har vi skrivit om olika baktekniker och köksredskap. När du arbetar med jästdegen, se till att den får jäsa i en varm och dragfri miljö för bästa resultat. När du använder pannan, kom ihåg att förvärma den ordentligt innan du lägger i ingredienserna för att undvika att de fastnar och för att få en jämn stekning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *