Ett trick med bakplåtspapper för att få ut mesta möjliga av citronskalet, istället för att slösa bort det som fastnat på rivjärnet

citronskalet

citronskalet och andra citrusfrukter är en perfekt komponent för att ge smak åt olika förberedelser, både söta och salta. Att riva dessa frukter kan dock bli en tråkig process, särskilt på grund av den mängd skal som fastnar i hålen på rivjärnet och som vi vanligtvis slösar bort, eftersom det vanligtvis är svårt att ta bort.

Tricket så att skalet av citroner och andra frukter inte fastnar på rivjärnet

”Att riva citron kan få dig att tappa tålamodet, eftersom zesten alltid fastnar på rivjärnet”, börjar förklaringen i videon. För att förhindra att detta händer rekommenderar Catering de Luz att man lägger en bit bakplåtspapper i samma storlek som rivjärnet på ytan av rivjärnet.

Därefter måste du riva citronen på rivjärnet, men med bakplåtspapperet mellan frukten och själva rivjärnet. Efteråt är det bara att ta bort bakplåtspapperet så samlas alla skal lätt upp, ”utan att slösa en enda droppe och rivjärnet blir rent som en visselpipa”, lovar de.

För att detta trick ska vara praktiskt måste du dock se till att papperet inte också rivs, och för det behöver du ett med en lämplig tjocklek som gör att rivjärnets filament kan lossa skalet från frukten, men utan att faktiskt riva bitar av själva papperet.

Med den här metoden behöver du inte kämpa med resterna av citronskal som fastnar i hålen på rivjärnet. På så sätt kan du få ut mesta möjliga av citrusfruktens skal till dina desserter, sallader och andra rätter som du vill ge en extra smak.

När du river citrusfrukter som citron, lime eller apelsin måste du komma ihåg att du bara ska riva skalet utan att riva den vita delen mellan skalet och fruktköttet, eftersom denna vita del ger en bitterhet som inte är särskilt intressant för rätter.

Ett annat knep som du kanske inte känner till är att när du ska äta en citrusfrukt – till exempel en apelsin för att göra juice eller en citron för att strö saften på en fisk – kan du skala den och frysa in skalet, så att du kan använda det senare i andra rätter.

Att använda färska ägg i matlagning kan verkligen förhöja smaken och erbjuden näring, så se till att alltid kontrollera hållbarheten innan tillagning. För att brygga en perfekt kopp kaffe är det viktigt att välja rätt kaffefilter, eftersom det påverkar smaken och kvaliteten på den slutliga drycken. När det kommer till att mala kaffebönor, se till att du använder en bra kvarn för att säkerställa att bönorna är jämnt malda, vilket är avgörande för en smakrik bryggning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *